Valg af implantat størrelsen, det er ikke så svært!

Kvinder gør sig ofte urimelig mange bekymringer, om de nu vælger den rigtige størrelse. Mange synes, at 275 ml eller 325 ml lyder af meget, men i praksis er forskellen på 275 og 300 ml så lille, at man ikke kan se forskel efter operationen.

Man vænner sig hurtigt til en fordel

De fleste kvinder har svært ved at bestemme, hvilken størrelse implantater, de skal vælge! Ofte er kvinder bange for efter operationen, at have fået for store bryster, og næsten alle nyopererede synes, brysterne er blevet meget store! Men efter to til tre uger har patienterne vænnet sig til den nye størrelse, og efter et halvt år udtrykker de samme kvinder ofte ønske om, at "de da godt kunne have valgt et lidt større implantat".

Kropsharmoni

Når du skal bestemme implantatstørrelsen, er der flere forhold, du skal tage i betragtning.

Din krop skal virke harmonisk efter operationen, dvs. det har betydning:

· Hvilken højde du har, samt om du er spinkel eller kraftig bygget.
· Hvor stor omkredsen af din brystkasse er.
· Hvor store dine bryster er før operationen, samt hvilken facon brysterne har.

Større implantat giver smallere kavalergang

Når man vælger et større frem for et mindre implantat, er det først og fremmest diameteren på implantatet, der ændrer sig, og ikke så meget højden. Dvs. ved at ændre størrelsen på implantatet fra 275 ml til 325 ml kommer brystet kun til at strutte 2-3 mm længere frem, men diameteren ændrer sig 8 mm, derved kommer brysterne tættere sammen (smallere kavalergang), og man får mere "rund fylde" under brystvorten.

Få fortryder

Det er meget sjælden, at kvinder efter en brystforstørrende operation synes, at de er blevet "for store", og at de ikke har kunnet vende sig til de nye bryster. I de 19 år jeg har udført brystforstørrende operationer, har 5 kvinder ud af mere end 1800 opererede ikke kunnet vænne sig til deres "nye" bryster og har ønsket, at jeg fjernede implantaterne igen. (Brystet vender stort set tilbage til sin gamle størrelse og facon!).

Det er mere reglen end undtagelsen

Når en kvinde senere ønsker at udskifte sine implantater, så vælger hun næsten altid anden gang, at få større implantater, end hun fik første gang.

Find din "look a like"

Den bedste måde at finde frem til, hvilken størrelse implantat du vil have, er ved at finde en kvinde, der har samme højde/vægt/bryststørrelse, og så se, hvordan din "look a like" kom til at se ud efter operationen.

Du kan bruge Dan Clinic`s fotogalleri, til at finde ud af, hvor stort et implantat (bryst), du ønsker. Men husk, ingen kvinder ser ens ud, ikke engang dit højre og venstre bryst er 100% ens.

Du er enestående!

Du kan ikke præcist forudsige, hvordan dit bryst kommer til at se ud efter operationen, men ovenstående forklaring og billederne i bryst-galleriet kan være en god hjælp. Når du kommer til konsultationen, vejleder jeg dig også omkring valg af implantat størrelse og forklarer dig på hvilken måde, dit bryst vil ændre sig ved en operation.

Billederne til venstre: Kvinde som havde fået indsat 180 ml implantat, Billederne til højre: Samme kvinde efter at implantaterne er blevet udskiftet til 325 ml. Den største forskel er at brysterne er kommet tættere sammen (10 mm) for brystet "strutter" kun 3 mm længere frem.


På forfra billederne se at "kavalergangen" er blevet snævrere med større implantater. På billederne fra siden ses, hvor lidt forskel der er på den måde brysterne "strutter", uanset om man har 180 eller 325 ml implantater.
Kvinden blev ikke opereret første gang på Dan Clinic. Ved anden operation på Dan Clinic blev implantaterne placeret lidt længere nede, da det giver lidt mere fylde nedad til og dermed en mere naturligt brystfacon.

Har du spørgsmål angående operationen, eller ønsker du mere information, er du velkommen til at ringe til klinikken på telefon 86 27 60 88 eller kontakte os her >

Læs også...

  • Facts om BFO
  • Implantat holdbarhed
  • Hvis man fortryder
  • Implantat ru eller glat
  • Implantat størrelse
  • Silikone/saltvand
  • Mammografi