Følsomheden på brystet efter en brystforstørrende operation!

Hvor der skæres

Der vil blive skåret "noget" over ved en operation, og det vil altid betyde en ændring af følsomheden, men måske ikke lige i den retning, du troede!

På DanClinic lægges arret oftest i armhulen, og der vil altid være lidt føleforstyrrelser her den første måned, der kan også i et par måneder være en sovende fornemmelse på indersiden af overarmen.

Den første uge:

De fleste piger føler at brystet er hævet og har ikke særlig meget følsomhed på brystet og brystvorten. Der mærkes ofte "stik", "svien", "brænden" og "jag" af få sekunders varighed, det er nerverne i brystet, som er "irriterede" på grund af hævelsen og opstramningen af huden.

Anden til tredje uge:

Følsomheden begynder at blive normal, men der vil ofte være nedsat følsomhed af huden på den nederste del af brystet. Til gengæld bliver brystvorten MEGET følsom (det beskrives ofte som samme overfølsomhed, der opstår i brystvorten efter en graviditet, når mælken løber til).

Første til sjette måned:

Langsomt normaliseres følsomheden af brystvorten og huden på brystet.
Følsomheden på selve arrene er ikke stor, men da arrene oftest bliver fine og smalle, er det ikke noget som patienterne plejer at være besværet af.
Det sker, at følsomheden først er helt normal efter et år, og hos nogle kvinder (ca. 10 %) kan det forekomme, at følsomheden aldrig vender helt tilbage til det normale på den nederste del af brystet. Det er oftest patienter, der tidligere havde lidt eller meget hængetbryst, der risikerer lidt permanent føleforstyrrelse under brystet.

"Psykisk" følsomhed

Ofte oplever patienten efter operationen en større og dejligere følsomhed i brystet. Det hænger sammen med den psykiske gevinst, du får som kvinde ved nu pludselig at kunne lide dig eget bryst. Nu er det jo ikke nødvendigt med de store trøjer eller nattøj! Pludselig bliver du glad for dig selv, får lyst til at vise dig frem, og det giver selvfølgelig også en gevinst i parforholdet.