Gener og komplikationer efter øjenlågsoperation!
Efter alle operationer vil der komme ubehag i det opererede område i få dage!

Ømhed
Efter en øjenlågsoperation skal man forvente at der er let ømhed det første halve døgn efter operationen, ømheden kan klares med Panodil.  Der vil opstå hævelse af øjenlågene som synker ned på kinderne efter et til to døgn. Hævelsen vil normalt være forsvundet efter en uge og kræver ingen behandling, men det forebygger hævelse at ligge højt med hovedet om natten så hævelsen flytter sig ned ad.  Kuldepakninger på øjnene det første døgn og varmepakninger de efterfølgende døgn får også hævelsen til at svinde hurtigere. 

Følelsesløshed
Den første md. vil der være nogen følelsesløshed af øjenlågene herefter normaliseres følsomheden igen 

Betændelse
I meget sjældne tilfælde kan der opstå infektion efter operationen, og det vil vise sig ved ømhed og rødme af øjenlåget.  Kontakt klinikken, betændelse skal behandles med antibiotika.

Blødning
Under eller efter en øjenlågsoperation kan der opstå en blødning, men det er meget sjældent. Kommer der mere blødning end sædvanligt, vil man blive mere  blå om øjnene end forventet, og der kan komme en lille rød blodsø under konjunktiva (hinden der dækker det hvide område i øjet) som forsvinder spontant i løbet af 2-3 uger.