Enkelt, men ikke så simpelt!

Kirurger har foretaget fedttransplantation (flyttet fedt fra et sted til et andet på det samme menneske) i mange år. Men det er først de sidste 5 år teknikken er blevet rigtig populær!

Det er enkelt at tage fedt ud, og placere det et andet sted på kroppen, problemet er at få fedtet til at overleve operationen.

Hvis fedtet dør, får man ikke noget resultat ud af operationen!

Vi ved der er flere faktorer der afgør, om man får et godt resultat:
1) Fedtet skal suges skånsomt ud, så fedtcellerne ikke bliver ødelagt.
2) Fedtet skal udtages i passende små klumper, ikke større end 2 mm i diameter.
3) Ved at centrifugere fedtet, kan man fjerne vand og olie, og har derfor bedre kontrol med hvor meget fedt der sprøjtes ind.
4) Ved at holde fedtet sterilt og ikke udsætte det for indtørring overlever flere fedtceller.
5) Fedtet skal infiltreres jævnt sprede ud i området. Hvis det ligger som en stor sø, tager det for lang tid inden fedtcellerne får blodforsyning, og fedtcellerne dør!

Den teknikske udvikling har med årerne forbedret resultaterne!
Den nyeste landevinding på DanClinic er en maskine der hedder Adevive, som kan suge store mængder fedtet skånsomt ud, centrifugere det, gør det muligt efterfølgende at injicere fedtet, uden det kommer i kontakt med luften.
De sidste 2 år har DanClinics patienter haft stor glæde af en lille pumpe, der kan injicere meget små mængder fedt meget jævnt under huden, så man undgår klumper af fedt - buler under huden.